perjantai 28. kesäkuuta 2013

Mitä tästä vielä seuraakaan

Inspiraatio on ollut vähän kateissa. Tai tekemisen palo. En tiedä, ehkä vähän molemmat. Koneelta löytyi toukokuun alusta asti kasa kuvia, joissa olen aikonut jotain. Potentiaalisia ennen-kuvia, tai jotain josta ehkä voisi kirjoitella/näyttää kuvia enemmän.

Naulakon tuunaus (+pilvimatto)


Keittiön esittely (lopultakin)


Lastenhuoneeseen uuden kellon värkkääminen


Eteisen viimeistely


Nappitaulu


Askartelua


Makuuhuoneen kattovalaisin


Tänään iltapäivällä alkoi loma. Nappitaulu on valmis. Kellon reunus on pihalla kuivumassa maalauksen jälkeen. Kymmenen muuta ideaa pyörii päässä. Oikein tunnen kuinka energia ja inspiraatio virtaa sisään!! Ei aikatauluja, ei stressiä, ei pakko tehdä mitään. Usva poistuu. Tätä on odotettu. Ja tästähän nautitaan vaikka Forecan säätiedotus meinasikin tänään hetkeksi masentaa (seuraavat päivät pelkkää kaatosadetta). Mutta sehän on aina usein väärässä, joten oletetaan että näin käy myös nyt. En ole vieläkään oppinut pois kouluaikaisesta ajattelusta että vuosi loppuu kesäloman alkuun ja uusi starttaa elokuussa. Nyt eletään vuoden parasta aikaa ja loppukesästä uusin voimin uutta vuotta kohti :)

Tässä kirmataan kohti päiväkodin porttia kevätjuhlan jälkeen. Ohi on (vaikka niin tykättiinkin!).


p.s. Siltä varalta että säätiedotus pitää paikkansa niin kertokaahan hyviä lapsia innostavia edullisia sadepäivän lomapuuhia pääkaupunkiseudulla tai parin tunnin ajomatkan päässä :) Pari päivää menee miten vaan, mutta jos viime kesän 4 viikon sadeputki uusiutuu, saatetaan olla pulassa...

torstai 27. kesäkuuta 2013

Maustetta elämään

Huomenna on ihana päivä. Viimeinen rutistus kylmässä toimistossa ja sitten alkaa loma! Tässä nimenomaisessa toimistossa olenkin istunut vasta päivän, kun eilen sinne muutettiin. Hieman on kiirettä pitänyt, joten loma on senkin vuoksi erittäin odotettu! Mutta huomenna on myös haikea päivä. Se on lasten viimeinen hoitopäivä päiväkodissa, missä ollaan niin hyvin viime syksystä asti viihdytty. Tänään jo harjoittelin kyyneleitä ja sanattomuutta, kun pojan ihana hoitaja tuli halaamaan, jos ei vaikka enää nähdäkään. Mitenköhän sitä paaduttaisi itsensä huomenna,  että saisi edes jonkinmoisen kiitoksen nyyhkäistyä ulos asti. Materiaalinen kiitos välitettiin pari viikkoa sitten. Isosisko piirsi hoitajiensa kuvat (upeat!) ja yhdessä painettiin pikkuveljen kädenjäljet. Lahjaksi chilipippuria (vastalahjaksi mausteista meidän elämään) ruukuissa joihin liimasin koristeeksi narut Granitin sydänteipillä. Hurjasti syksyllä (äitiä) pelotti hoidon aloittaminen, mutta ihan turhaan. Saatiin kyllä paras mahdollinen aloitus lasten "hoitouraan". Kiitos teille kaikille ihanille hoitajille, jos joskus tänne satutte eksymään <3 Syksyllä sitten uudet kuviot, mutta sitä ennen Lomaillaan!!







lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kurkkua ja jätskiä


















Vietettiin juhannusaattoa auringon helliminä, hyvin ystävien seurassa. 
Nautiskeltiin hodareita, grillisalaattia ja vohveleita. 
Jätskiä ja mansikoita unohtamatta. 
Tyttären mielestä herkkua oli kurkku dipattuna sulaneeseen vaniljajätskiin. 
Uskon, mutten testannut. 
Dymotin lasit, niin eipä menneet sekaisin, vaikka vilskettä riitti  seitsemän alle 4-vuotiaan toimesta.
Vieraat jättivät hyvän mielen lisäksi "juhannuskortin" yläkerran aulaan.
Eilistä on ihana muistella sateen lotistessa pihalla. 
Olishan se kiva jos tänäänkin paistais, mutta pääasia ettei ensi viikon jälkeen sada. 
Sitten alkaa loma!
Tänään voitais vaikka mennä piknikille (puu)junaradan varteen.
Työhuoneen lattialle siis.

Hyvää juhannusta!!

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Lastenhuoneen sängyt - inspiraatiota

Lastenhuoneteemassa pysytään. Lasten nukkumisjärjestelyongelma ei nimittäin ole vieläkään poistunut. Keväällä vertailin erilaisia kerrossänkyjä mitä kaupoissa on saatavilla, mutta mikään niistä ei sitten kumminkaan ole ihan oikealta tuntunut. Joku on liian iso, joku on liian kallis, joku on vaan liian ruma tai muuten ei huoneeseen sopiva. Molemmat lapset nukkuvat edelleen pinnasängyissään joista on yksi laita otettu pois. 2-vuotiaalle pikkuveljelle sänky on ihan sopiva, mutta 4v isosisko meinaa kasvaa sängystä läpi (mikäli sängynpäädyssä olevaan koristetapetinkulumaan on uskominen). 

Tänään vietin tovin Pinterestissä ja pinnailin erilaisia tee-se-itse sänkyjä. Kylläpä onkin ollut mielikuvitus valloillaan kun näitä on tehty! Upeita, kauniita, toimivia ja myös outoja, kaikenlaisia. Jos näistä poimisi parhaat ideat yhteen ja (mies) nikkaroisi lapsille oman sopivan ;D Milläköhän ajalla se sitten mahtaisi tapahtua...

Ihana pääty!

MommoDesign
Ikea Kurasta on tehty jotain ihan muuta kuin kuraa

Ikea Hackers
 Hauska talo korkeaan tilaan

Minireyve
 Jatkoaika pinnasänkykaudelle ;)

Remodelista

 Leikkimökki samassa

FeFiFoFamma
 Ei tarttis rajoittaa lapsilukua kahteen, viisi menee ihan hyvin

hotelchickblog

 Mukavan yksinkertainen

petitspetitstresor

 Vaellusreittien erämökkitunnelmaa

houzz
Voin kuvitella miten täällä kiipeiltäisiin... 

Elizabeth Lysons desing
Punaiset tikkaat on kiva piristys! 

assets8.designsponge.com

Tässä voisi laittaa molemmat ylös

DuCoteDeChezVous
Oikeasti mun unelma olisi vanha lasten rautainen kerrossänky. Tämän tyyppinen kuin tässä Keltaisen pörssin kuvassa (poistunut myynnistä). Jos osuu kohdalle (Etelä-Suomessa) eikä teillä ole käyttöä, niin vinkkailkaa!! Tuon kun maalaisi mustaksi, tai miksei vaikka turkoosiksi tai keltaiseksi niin olispa soma ilmestys talot-tapetin rinnalla.


p.s. ihan oikeasti en tiedä onko kerrossänky lainkaan hyvä idea tuon pienemmän apinan lapsen kanssa, jolla ei tunnu vieläkään olevan minkäänlaista itsesuojeluvaistoa. Mutkun tuossa rautasängyssä ei ole tikkaita, niin jos se ei sinne vielä pääsisi kipuaamaan ollenkaan ennenkuin on vähän enemmän järkeä päässä ;)

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Lastenhuoneen tapetointia


Viime sunnuntaina vietiin illalla lapset mummille ja alettiin lopultakin kahden kuukauden tapettirullien pyörityksen jälkeen hommiin. Ai että miten tykkäänkin tästä Sandbergin Talot-tapetista. Ihana! Samaa tapettia oli vihreänä edellisessäkin asunnossa, mutta ei vaan onnistuttu kyllästymään ;D Mustavalkoisuus saa pienetkin väripilkut hehkumaan vahvoina. Sanoinko jo että ihastuttaa kovasti?